Cukormázas citromos kuglóf
Hozzávalók:
A cukormázhoz:
|
|
Elkészítés:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük.
A sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, a citrom levét, és elkeverjük.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és a reszelt citromhéjat. A végén beleforgatjuk a fehérjehabot is. Egy kuglóf formát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a citromos masszát.
Betesszük az előmelegített sütőbe, ahol 35-40 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. (légkeverésen elég neki a 160 fok is) Az első 30 percben a sütőt nem szabad kinyitni!
A cukormáz hozzávalóit egy tálkában kikeverjük, és a kuglóf tetejére csurgatjuk. Ízlés szerint reszelt citrom vagy lime héjjal is díszíthetjük.
Légiesen könnyű citromos kuglóf, ami egy bögre tea vagy kávé mellé is tökéletes.
Tipp / megjegyzés:
Ha van otthon, egy kis lime héjjal is felturbózhatjuk.