Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Darálós keksz

Darálós keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Darálós keksz

Darálós keksz

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 4 egész tojás
  • 20 dkg zsír
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • + 1 ek. kakaópor a tészta felébe
  • (ha szükségét érezzük 1-2 ek. tej)

A bevonathoz:

  • 1 tábla csokoládé
  • 1 ek. olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hozzávalókból jó kemény tésztát gyúrunk. (ha túl száraznak érezzük a tésztát 1-2 ek tejjel lazíthatunk rajta) Majd elfelezzük, és az egyik felébe 1 ek. Holland kakaóport gyúrunk. A tésztacipókat folpackba csomagoljuk és fél órát a hűtőben pihentetjük.

Elővesszük a tésztákat és a darálón ledaráljuk. 8 cm hosszú rudakra vágjuk, amiket akár kifli alakúra is hajthatunk. Sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk őket és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12perc alatt megsütjük őket.

A csokoládét 1 ek. olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd tetszés szerint megmártjuk benne a süteményeket. De akár porcukorba is forgathatjuk őket, vagy hagyhatjuk “pucéran”.

Pléhdobozban hetekig eláll.

Tipp / megjegyzés:
Aki szereti a csokiba mártást követően megszórhatja kókuszreszelékkel.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére