Darálós keksz
Hozzávalók:
A bevonathoz:
|
|
Elkészítés:
A hozzávalókból jó kemény tésztát gyúrunk. (ha túl száraznak érezzük a tésztát 1-2 ek tejjel lazíthatunk rajta) Majd elfelezzük, és az egyik felébe 1 ek. Holland kakaóport gyúrunk. A tésztacipókat folpackba csomagoljuk és fél órát a hűtőben pihentetjük.
Elővesszük a tésztákat és a darálón ledaráljuk. 8 cm hosszú rudakra vágjuk, amiket akár kifli alakúra is hajthatunk. Sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk őket és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12perc alatt megsütjük őket.
A csokoládét 1 ek. olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd tetszés szerint megmártjuk benne a süteményeket. De akár porcukorba is forgathatjuk őket, vagy hagyhatjuk “pucéran”.
Pléhdobozban hetekig eláll.
Tipp / megjegyzés:
Aki szereti a csokiba mártást követően megszórhatja kókuszreszelékkel.