Elmentem!Darálós süti
Hozzávalók:
- 15 dkg ráma
- 17 dkg cukor
- 63 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- késhegynyi szódabikarbóna
- 2 egész tojás
- 1/2 dl tejszín
|
Elkészítési idő: |
2 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
8 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
Egy tálban alaposan összekeverjük a puha rámát, az egész tojásokat, és a cukrot.
Apránként hozzáadjuk a tejszínt, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, és a reszelt citromhéjat. A tésztát gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
A tésztát derelyevágóval, vagy süteményformázóval ellátott húsdarálón áttekerve megformázzuk.A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A végeit csokiba is márthatjuk, így ünnepivé tehetjük a sütiket.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!