Főoldal / Befőzés / Diabetikus málnalekvár

Diabetikus málnalekvár

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diabetikus málnalekvár

Diabetikus málnalekvár

Hozzávalók:

  • 1,2 kg málna
  • 30 dkg eritrit vagy xilit
  • 1 csomag dzsemfix
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A málnát megtisztítjuk, majd kimérjük a dzsemfix tasakján előírt mennyiséget.
Ízlés szerint pépesítjük, vagy csak a felét pürésítjük, a többit egészben hagyjuk.

(Nálam a magok is benne maradnak, ha valaki nem szereti, akkor paradicsompasszírozón átpasszírozhatja)

Hozzáadjuk az eritritet (vagy xilitet) és a dzsemfixet, folyamatos kevergetés mellett összefőzzük.
Ha már zubogva forr, lehúzzuk a tűzről, ha szükséges a habot eltávolítjuk.

Az elkészült lekvárt alaposan kimosott, kifőzött csavaros üvegekbe töltjük.
Ebből a mennyiségből kb. 5db 200-250ml-es lekvár készül.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére