Diétás szilvás gombóc
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, leszűrjük és krumpli nyomón áttörjük. Összekeverjük a liszttel, és annyi vizet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Tojás nem kell bele.
Lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk a tésztát, majd négyzetekre vágjuk.
Minden négyzet közepébe beleteszünk egy fél szilvát, amit meghintünk kevés fahéjjal és nyírfacukorral.Batyut formálunk belőle, majd gömbölyűre formázzuk.
Egy nagy fazékban vizet forralunk, és 10 db gombócot bele tesszük. Egyszerre ne főzzünk többet, mert a főzés alatt megdagadnak.A gombócok idővel feljönnek a víz tetejére, majd 2 perc után kivesszük őket.
Közben egy lábosba kevés olajat öntünk, és megpirítjuk rajta a diétás morzsát. 5 dkg nyírfa cukrot, valamint kevés őrölt fahéjat és szegfűszeget teszünk a panírba.
A megfőtt gombócokat leszűrjük, és a morzsába forgatjuk.
Tálalásnál aki akar tehet rá még nyírfa cukrot.
Tipp / megjegyzés:
Amióta mindketten cukor betegek vagyunk én úgy főzök hogy a cukorra figyelek.Szerencse hogy már minden hozzávalót megtudok venni a boltban, és olyan finomra tudom készíteni mint előtte.