Diétás túrós mazsolás lekváros lepény
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A túrót a nyírfaporcukorral, a citromhéjjal. és annyi tejföllel, hogy krémes tölteléket kapjunk, kikeverjük.
Az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle.
A tésztát elfelezzük, és az egyiket lisztezett deszkán a tepsink méretére nyújtjuk. A kikent, lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát, és megkenjük lekvárral. Rásimítjuk a túrós krémet, majd megszórjuk mazsolával,és ismét vékonyan lekenjük lekvárral.
A másik lapot is kinyújtjuk, és befedjük vele a süteményünket.
Meg szurkáljuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Ha kihűlt felszeleteljük, megszórjuk, nyírfa porcukorral, és kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ha valaki nem diétásan akarja megcsinálni a tésztát, akkor is ezzel a mennyiséggel csinálja, mert az arányokon nem kell változtatni.