Dimbes-dombos áfonyás süti
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Az alapja tulajdonképen égetett tészta. A vizet a margarinnal és a sóval felrakjuk a tűzhelyre egy lábosba, mikor forr beletesszük a lisztet és állandó keverés közben megfőzzük. Amikor az edény alján marad pici tészta /de nem égett le/ levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni. Majd bele tesszük a tésztát egy keverő tálba és egyenként hozzákeverjük az egész tojásokat.
A tésztát két fele osztjuk és jól kizsírozott tepsire egyletesen rákenjük (kb. 30x40cm-es gáztesi). Meg bökdössük egy villával és 200 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Hullámos lesz a tészta, de ez a dísze. A lapokat hűlni hagyjuk, addig elkészítjük a krémet.
A zselatint az 1dl forróvízben feloldjuk. A tejszínt habbá felverjük. Ezek és az áfonya kivételével a krém hozzávalóit egy tálba tesszük és kikeverjük.
Hozzá keverjük a feloldott zselatint, az áfonyalevet, a habbá vert tejszínt és az áfonya szemeket.
A kész krémet az alsó lapra simítjuk, majd befedjük a felső lappal. ( a felső lapot akár előre is felszeletelhetjük és a tetejére sorakoztathatjuk)
Mehet a hűtőbe pár órára majd szeleteljük és megszórjuk a tetejét porcukorral.
A szeletekre friss gyümölcsöt teszünk.
A tészta nem fog meg puhulni a krémtől de ez így finom:-)
Egyszerű, nagyon finom és könnyű sütemény.