Főoldal / Desszertek / Dimbes-dombos áfonyás süti

Dimbes-dombos áfonyás süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dimbes-dombos áfonyás süti

Dimbes-dombos áfonyás süti 1

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg margarin
  • 2,5 dl víz
  • 15 dkg finom liszt
  • 1 csipet só
  • 6 egész tojás

A krémhez:

  • 1/2 liter habtejszín (pl:Meggle)
  • 50 dkg krémtúró
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 20 dkg áfonya
  • 1 cs.vaníliás cukor
  • porcukor ízlés szerint
  • fél citrom leve
  • 20 g zselatin
  • 1 dl víz

A tetejére:

  • friss gyümölcs
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az alapja tulajdonképen égetett tészta. A vizet a margarinnal és a sóval felrakjuk a tűzhelyre egy lábosba, mikor forr beletesszük a lisztet és állandó keverés közben megfőzzük. Amikor az edény alján marad pici tészta /de nem égett le/ levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni. Majd bele tesszük a tésztát egy keverő tálba és egyenként hozzákeverjük az egész tojásokat.
A tésztát két fele osztjuk és jól kizsírozott tepsire egyletesen rákenjük (kb. 30x40cm-es gáztesi). Meg bökdössük egy villával és 200 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Hullámos lesz a tészta, de ez a dísze.  A lapokat hűlni hagyjuk, addig elkészítjük a krémet.

A zselatint az 1dl forróvízben feloldjuk. A  tejszínt habbá felverjük. Ezek és az áfonya kivételével a krém hozzávalóit egy tálba tesszük és kikeverjük.

Hozzá keverjük a feloldott zselatint, az áfonyalevet, a habbá vert tejszínt és az áfonya szemeket.

A kész krémet az alsó lapra simítjuk, majd befedjük a felső lappal. ( a felső lapot akár előre is felszeletelhetjük és a tetejére sorakoztathatjuk)
Mehet a hűtőbe pár órára majd szeleteljük és megszórjuk a tetejét porcukorral.

A szeletekre friss gyümölcsöt teszünk.
A tészta nem fog meg puhulni a krémtől de ez így finom:-)

Egyszerű, nagyon finom és könnyű sütemény.

Dimbes-dombos áfonyás süti 5.00/5 (1 értékelés)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére