Főoldal / Desszertek / Diókrémes keksztekercs

Diókrémes keksztekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Diókrémes keksztekercs

Diókrémes keksztekercs

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1,5-2 dl tej (amennyit felvesz)
  • 5 dkg vaj (vagy margarin)
  • pár csepp rumaroma

A krémhez:

  • 12 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj (vagy margarin)
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A darált kekszet egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és a vajat, majd lassanként öntünk hozzá tejet és összegyúrjuk a masszát. Annyi tejet adjunk hozzá, amennyit felvesz. Végeredményként egy gyúrható, de sűrű masszát kell kapnunk. Ízlés szerint adhatunk hozzá pár csepp rumaromát is. Amikor elkészült, folpackra simítjuk a kekszes masszát és elkészítjük a krémet.

A puha vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót és jól összedolgozzuk, elsimítjuk a kekszes masszán. Szorosan feltekerjük és a folpackba csomagolva pár órán át a hűtőben pihentetjük.
Ha lehűlt és megdermedt szépen szeletelhetjük.

Diókrémes keksztekercs 3.86/5 (14 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére