Főoldal / Desszertek / Diókrémes kocka

Diókrémes kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diókrémes kocka

Diókrémes kocka

Hozzávalók:

24×39 cm-es tepsihez

A tésztához:

  • 30 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • 30 dkg finomliszt
  • 8 dkg darált dió
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 4,5 dl tejföl

A krémhez:

  • 4,5 dl tej
  • 4 ek. finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg darált dió
  • 1 tk. rum
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj

A tetejére:

  • 5 dkg csokoládé
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral, és a tejföllel krémesre keverjük.
A lisztet, a sütőport, a fahéjat, és a darált diót összekeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk. A tésztamasszát két részre osztjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben két lapot sütünk belőle.

A tejet a liszttel simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és alacsony lángon, folytonos kevergetés mellett felfőzzük.
Kihűtjük, majd a puha vajjal, a rummal, és a fahéjjal habosra kikeverjük.

A krémet elfelezzük. Felét a két lap közé töltjük, a másik felét a tetejére simítjuk.
A tetejét, vízgőz felett megolvasztott csokoládéval lecsurgatjuk.
Hűtőbe tesszük, majd 1-2 óra múlva szeletelhetjük.

Jó étvágyat kívánok az olcsó süteményhez.
Persze csak azoknak olcsó, akiknek a saját diófájukról van a süteményhez a dió.

Diókrémes kocka 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére