Diókrémes kocka
Hozzávalók:24×39 cm-es tepsihez A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, és a tejföllel krémesre keverjük.
A lisztet, a sütőport, a fahéjat, és a darált diót összekeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk. A tésztamasszát két részre osztjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben két lapot sütünk belőle.
A tejet a liszttel simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és alacsony lángon, folytonos kevergetés mellett felfőzzük.
Kihűtjük, majd a puha vajjal, a rummal, és a fahéjjal habosra kikeverjük.
A krémet elfelezzük. Felét a két lap közé töltjük, a másik felét a tetejére simítjuk.
A tetejét, vízgőz felett megolvasztott csokoládéval lecsurgatjuk.
Hűtőbe tesszük, majd 1-2 óra múlva szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok az olcsó süteményhez.
Persze csak azoknak olcsó, akiknek a saját diófájukról van a süteményhez a dió.