Diós búrkifli
Hozzávalók:
Tetejére:
Szóráshoz:
|
|
Elkészítés:
Ebből a mennyiségből 16 db lesz.
Egy lisztezett sík felületen a kiolvadt leveles tésztát kicsit kinyújtjuk téglalap alakúra.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük, közben fokozatosan hozzá adjuk a porcukrot. A kemény cukros habba óvatosan belekeverjük a darált diót.
A kinyújtott tésztát 4 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiknek az egyik szélét megkenjük tojássárgájával. Tészta csíkok közepére ráhelyezzünk a diós habból és feltekerjük kifli alakúra. (Alul maradjon a “ragasztott” széle). Mindegyik kiflit félbe vágjuk és patkó alakúra hajtjuk.
180 fokra előmelegítjük a sütőt. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymás mellé. Mindegyiknek a tetejét megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk darált dióval. Világos aranybarnára megsütjük. (Én kb. 20 percig sütöttem)
Mikor kihűlt megszórjuk a tetejét porcukorral és fogyaszthatjuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/