Diós csokis süti
Hozzávalók:A tésztához:
A diós krémhez:
A fehér krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztből, tojásból, a cukorral és a szódabikarbónával a szokásos módon piskóta tésztát keverünk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Egy tálcára borítjuk a tésztát, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk hűlni.
Közben megfőzzük a fél csomag tejszínes pudingot a 2,5 dl tejjel és a 3ek. cukorral. Külön megfőzzük a csokis pudingot a 4 dl tejjel és a 4ek. cukorral.
A csokis pudinghoz hozzáadjuk rumaromát és a darált diót. A Rama margarint kihabosítjuk a 3 kanál porcukorral és kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt csokis diós pudingot.
A tésztát négy lapba vágjuk. A csokis-diós krémmel megkenünk két lapot. A harmadik lapra kerül a tejszínes puding. Rátesszük a negyedik lapot. megkenjük tejszínhabbal és fél diókkal díszítjük. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy órára.
Jó étvágyat kívánok hozzá!