Diós habos krémes
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A rétegezéshez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból szokásos módon piskótát sütünk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg vajat és a sütőporral elkevert lisztet, végül a darabolt diót.
Egy 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a tésztamasszát.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A papírt még melegen lehúzzuk róla és hagyjuk kihűlni.
A habtejszínt kemény habbá felverjük.
A többi hozzávalót egy hőálló tálban simára kikeverjük, majd vízgőz felett folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
A felvert tejszínt kanalanként a már KIHŰLT főzött krémhez keverjük.
A tészta tetejére simítjuk a krém felét, majd kirakjuk a piskótatallérokkal. (az enyém csokis bevonatú volt, meggyes töltelékkel)
Nem lett teljesen elég,mivel csak 11 db volt a csomagban, 5db-ot sima tallérral pótoltam.
A tallérokra jön a megmaradt krém, aminek a tetejét kicsit berácsozzuk, és megszórjuk csokireszelékkel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp / megjegyzés:
A krém nem édes,ha valaki az édesebbeket kedveli, akkor tegyen több cukrot bele.