Főoldal / Desszertek / Diós habos krémes

Diós habos krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós habos krémes

Diós habos krémes

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál apróbbra vágott dió
  • 5 dkg vaj (olvasztott)
  • 1 kk sütőpor

A krémhez:

  • 6 tojás sárgája
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dl habtejszín

A rétegezéshez:

  • 16 db piskótatallér

A tetejére:

  • csokireszelék
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból szokásos módon piskótát sütünk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg vajat és a sütőporral elkevert lisztet, végül a darabolt diót.
Egy 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a tésztamasszát.

180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A papírt még melegen lehúzzuk róla és hagyjuk kihűlni.

A habtejszínt kemény habbá felverjük.
A többi hozzávalót egy hőálló tálban simára kikeverjük, majd vízgőz felett folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.

A felvert tejszínt kanalanként a már KIHŰLT főzött krémhez keverjük.
A tészta tetejére simítjuk a krém felét, majd kirakjuk a piskótatallérokkal. (az enyém csokis bevonatú volt, meggyes töltelékkel)
Nem lett teljesen elég,mivel csak 11 db volt a csomagban, 5db-ot sima tallérral pótoltam.

A tallérokra jön a megmaradt krém, aminek a tetejét kicsit berácsozzuk, és megszórjuk csokireszelékkel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp / megjegyzés:
A krém nem édes,ha valaki az édesebbeket kedveli, akkor tegyen több cukrot bele.

Diós habos krémes 4.00/5 (5 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére