Főoldal / Desszertek / Diós-kávékrémes sütemény

Diós-kávékrémes sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós-kávékrémes sütemény

Diós-kávékrémes sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 ek. liszt
  • 6 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg dió (darált)
  • fél cs. sütőpor
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 ek. liszt
  • 1 ek. őrölt kávé
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 18 dkg porcukor
  • 5 ek. dió (darált)

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin (olvasztott)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(A tepsi mérete: 20cm x 36cm)

Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A fehérjét a 15 dkg cukornak kb. a felével kemény habbá felverjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport és a sót. A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta és kihűlt, utána lehúzzuk róla a sütőpapírt és vissza helyezzük a tepsibe.

A tejet beleöntjük egy lábosba és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, a kávét és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük (puding szerűre), majd félre tesszük hűlni (időnként megkevergetjük).

A margarint a porcukorral jól összekeverjük, majd a KIHŰLT krémet hozzáadjuk és gépi habverővel jól összekeverjük, majd végül belekeverjük a diót.

A tésztára a krémet egyenletesen rákenjük. Mikróban megolvasztjuk a margarint és a vízgőz felett megolvasztott csokoládéhoz keverjük, majd ráöntjük a krém tetejére és szépen elsimítjuk.
6. Hűtőbe tesszük, míg meg nem dermed a csokoládé a tetején, majd hosszúkás szeletekre felvágjuk és tálaljuk.

Diós-kávékrémes sütemény 3.74/5 (34 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére