Diós-kekszes őzgerinc
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A keksz felét ledaráljuk, másik felét konyharuha közt klopfolóval felaprítjuk.
Egy nagyobb edényben 2 deci körüli vizet melegítünk, hozzáadjuk a szorbitot, (cukrot) a kakaót, valamint felolvasztjuk benne a margarint is. Összefőzzük, folytonos kevergetés mellett.
Hozzáöntjük a rumot, és először a darált keksszel keverjük el. Az elkészült masszába az összetört diót, valamint a mazsolát, és a tört kekszet is jól belekeverjük.
Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, majd a masszát elsimítjuk benne. Minden oldalról megütögetjük, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Mikor megdermedt, vágódeszkára borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, és ujjnyi vastagra felszeljük.