Főoldal / Desszertek / Diós kevert sütemény

Diós kevert sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós kevert sütemény

Diós kevert sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 db tojás
  • 34 dkg cukor
  • 11 ek. víz
  • 12 dkg darált dió
  • 23 dkg liszt
  • 15 gr. sütőpor
  • 1 ek. citromlé

A bevonathoz:

  • 10 dkg vaj
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. víz
  • 20 dkg cukor
  • fél fiola rumaroma
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk kanalanként a vizet, a citromlét, majd a sütőporral elkevert diós, lisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A bevonathoz:
A hozzávalókat csomómentesre kikeverjük a vaj kivételével és felfőzzük.
Tűzről levéve a vajat is hozzá keverjük.
Vissza tesszük a tűzre és addig főzzük, amíg jó “nyúlós”lesz a máz.

Ekkor a tészta tetejére csurgatjuk, és a tálcán jól megrázogatjuk, hogy egyenletesen elterüljön a csokimáz sütemény tetején.

A még meleg bevonatra darált diót szórunk.

Tipp / megjegyzés:

Ez egy egyszerűen elkészíthető kevert sütemény, melynek kezdők is nyugodtan nekiállhatnak.
Anyukám receptje volt a diós kevert sütemény.
Ketté szokta vágni, csokoládés, rumos krémmel szokta betölteni.
Most a tetejére került rumos-csokis máz.
Így is nagyon finom lett.

Diós kevert sütemény 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére