Diós kevert sütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A bevonathoz:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk kanalanként a vizet, a citromlét, majd a sütőporral elkevert diós, lisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A bevonathoz:
A hozzávalókat csomómentesre kikeverjük a vaj kivételével és felfőzzük.
Tűzről levéve a vajat is hozzá keverjük.
Vissza tesszük a tűzre és addig főzzük, amíg jó “nyúlós”lesz a máz.
Ekkor a tészta tetejére csurgatjuk, és a tálcán jól megrázogatjuk, hogy egyenletesen elterüljön a csokimáz sütemény tetején.
A még meleg bevonatra darált diót szórunk.
Tipp / megjegyzés:
Ez egy egyszerűen elkészíthető kevert sütemény, melynek kezdők is nyugodtan nekiállhatnak.
Anyukám receptje volt a diós kevert sütemény.
Ketté szokta vágni, csokoládés, rumos krémmel szokta betölteni.
Most a tetejére került rumos-csokis máz.
Így is nagyon finom lett.