Diós linzikoszorú
Hozzávalók:
A tészta lekenéséhez:
Az összeragasztáshoz:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tésztacipót folpackba csomagoljuk és 1 órát a hidegen pihentetjük.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, lyukas és teli formával párosával kiszúrjuk.
Tetejüket tojásfehérjével lekenjük és diós cukorba mártjuk.
Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük.
Kisülés után 1-1 egész és egy lyukas korongot savanykás lekvárral összeragasztunk.
Tetszés szerint dekorálhatjuk.
Tipp / megjegyzés:
Töltés nélkül a kisült tésztakorongok pléhdobozban hetekig elállnak. Fogyasztás előtti nap célszerű összegarasztani őket lekvárral.