Diós márványos sajttorta
Hozzávalók:
krém:
|
|
Elkészítés:
A babapiskótát zacskóba tesszük, nyújtófával morzsásra törjük.
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a babapiskótát, diót, darált kekszet, cukrot és a tejet, és jól összedolgozzuk.
Tortaformát kivajazunk, és kanállal belenyomkodjuk a masszát és elsimítjuk.
A joghurtot (az összeset) kiöntjük egy tálba, a mascarponét is, a cukrot, és összekeverjük.
A zselatint elkészítjük a rajta levő utasítások szerint, és a krémhez adjuk.
Utána kettéosztjuk a krémet, a megolvasztott tortabevonót a egyik krémhez adjuk. Betesszük a hűtőbe dermedni.
A kétféle krémet evőkanalanként váltakozva a formába adagoljuk, egy villával kissé elkeverjük, ettől lesz szép márványos a tortánk. Nem kell túlzottan elkeverni.
Másnap fogyaszthatjuk.