Főoldal / Desszertek / Diós palacsinta nutellával mogyoró öntettel

Diós palacsinta nutellával mogyoró öntettel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós palacsinta nutellával mogyoró öntettel

Diós palacsinta nutellával mogyoró öntettel

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dl szénsavas ásványvíz
  • 7 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só
  • 10 dkg darált dió
  • fél üveg nutella

Az öntethez:

  • 1 sűrített tej
  • fél dl főző tejszín
  • 15 dkg mogyoró
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót, a diót, és a szódavizet keverőtálba tesszük. Simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Forró serpenyőben, pici olajon kisütjük a palacsintákat.

Minden palacsintát megkenünk nutellával, majd feltekerjük.

A sűrített tejet lábasba nyomjuk, hozzáadjuk a tejszínt, a megpucolt, és nejlon zacskóban összetört mogyorót.
Tűzön egyet forralunk rajta és melegen a palacsintára öntjük, máris fogyasztható.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére