Főoldal / Desszertek / Diós pogácsa

Diós pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós pogácsa

Diós pogácsa

Hozzávalók:

  • 40 dkg tönkölybúza liszt
  • 15 dkg tk tönkölybúza liszt
  • 5 dkg rétes liszt
  • 1 tk. só
  • 0,5 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő friss
  • 20 dkg libazsír
  • 20 dkg dió-darálva
  • 10 dkg tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 db tojás lekenésre
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Langyos tejben elkeverünk egy kicsi cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.

A liszteket összeszitáljuk, belekeverjük a sót, és elmorzsoljuk benne a zsírt. Hozzákeverjük a darált diót, a maradék cukrot, a tojást, a tejfölt, végül a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk. Kelesztő tálban, vagy letakarva langyos helyen 50 percet kelni hagyjuk.

Lisztezett munkalapra fordítjuk, átgyúrjuk, és kb 4 cm vastagra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral leterített sütőlapra sorakoztatjuk, egymástól kicsit távolabb, és letakarva pihentetjük még 30 percet. A tetejét tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Finom, omlós, diós pogácsa.

Értékeld a receptet

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére