Diós pogácsa
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Langyos tejben elkeverünk egy kicsi cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
A liszteket összeszitáljuk, belekeverjük a sót, és elmorzsoljuk benne a zsírt. Hozzákeverjük a darált diót, a maradék cukrot, a tojást, a tejfölt, végül a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk. Kelesztő tálban, vagy letakarva langyos helyen 50 percet kelni hagyjuk.
Lisztezett munkalapra fordítjuk, átgyúrjuk, és kb 4 cm vastagra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral leterített sütőlapra sorakoztatjuk, egymástól kicsit távolabb, és letakarva pihentetjük még 30 percet. A tetejét tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Finom, omlós, diós pogácsa.