Főoldal / Desszertek / Diós rácsos sütemény

Diós rácsos sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós rácsos sütemény

Diós rácsos sütemény

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 kis dobozos tejföl
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál vaj
  • fél csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál cukor

A töltelékhez:

  • 30 dkg dió
  • 1 kis üveg sárgabarack lekvár
  • 4 tojás
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához valókat alaposan össze gyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük.Egy tepsit kiolajozunk lisztezünk, vagy kibéleljük sütőpapírral.

A tészta háromnegyed részét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük.Megkenjük barack lekvárral.

A diót, a tojássárgájával, a citrom levével, és a cukorral alaposan összekeverjük.
Tojásfehérjét kemény habbá verjük és a diós keverékbe forgatjuk. Végül a tésztára simítjuk.

A maradék tésztából csíkokat sodrunk és a sütemény tetejét berácsozzuk vele.

180fokra előmelegített sütőben 30perc alatt készre sütjük.

A diós rácsos süteményt kockákra szeletelve kínáljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére