Diós szelet Eta módra
Hozzávalók:A lapokhoz:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáit, a porcukort, és a vizet habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, a diót, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék keményre felvert habját. A lapok hozzávalóiból három lapot sütünk.
Egy 30-40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát 3 részre osztjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-17 perc alatt egyenként készre sütjük a lapokat. Tűpróbát végezzünk!
Mikor langyosra hűltek a lapok, lehúzzuk róluk a sütőpapírt.
A krémhez csomómentesre kikeverjük a lisztet, a tojások sárgájáit, a cukrot és a tej felét. A tej másikfelét felforraljuk, majd beleöntjük a lisztes masszát és kevergetve sűrűre főzzük. Kevergetve kihűtjük.
A vajat alaposan kihabosítjuk csipet sóval, majd a kihűlt krémhez adagoljuk és alaposan összekeverjük. Végül a cukrokat, a diót és a rumot is hozzáadjuk és alaposan eldolgozzuk.
A sütemény összeállítása: Alulra kerül egy diós lap, megkenjük a lekvár felével, erre rákenjük a diós krém felét (előtte vegyünk belőle ki egy keveset, amit majd a sütemény tetejére kenünk), újabb lap, a lekvár maradéka, krém, végül a harmadik lap is rákerül a tetejére.
Tetejére olvasztott csokit csorgatunk, díszítés ízlés szerint a félretett krémmel. Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.