Diótorta Iluska konyhájából
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A 3 tojássárgáját a cukorral, és a puha vajjal habosra keverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a tojássárgás masszához adjuk.
Felöntjük a tejjel, majd kézi mixerrel jól elkeverjük. Végül laza mozdulatokkal hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (kb 20 perc)
Amíg sül, elkészítjük a diókrémet.
A puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a tojást.
Majd a darált diót, végül a hideg kávét is beleöntjük. Jó alaposan kikeverjük a krémet.
A megsült és kihűlt tésztát kettévágjuk. Összetöltjük a krémmel és egy tálcára tesszük.
A külsejét is bevonjuk a krémmel. Hűtőbe tesszük pár órára majd szeletelve kínáljuk.
Jó étvágyat!!