Dobos szelet Eta módra
Hozzávalók:A tésztalapokhoz:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
30x40cm-es tepsibe.
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval és 1ek porcukorral kemény habbá verjük.
Sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport és elkeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot úgy, hogy ne törjön össze.
Ez a mennyiség 5db 30x40es sütőlapra elegendő, tehát célszerű több adagban kikeverni hacsak nem 5 tepsis tűzhelyünk van.
A tésztát a sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk és 160 fokra előmelegített sütőben kb.15 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet.
A tojásokat egy hőálló tálba ütjük és a cukorral kikeverjük. Egy lábosba teszünk 2 ujjnyi vizet, majd mikor forr ráhelyezem a tálat a tojásokkal és keverem kb. 8 percig, ha bele nyúlsz a tojások jó melegek legyenek, ha már az ujjadat csípi elég mert ha túl főzöd meg fog ikrásodni a krém.
A gázt leveszem minimumra azért hogy a csoki na süljön rá a tál szélére s bele rakom a csokit, mikor elolvadt bele szitálom a kakaóport, jól szét keverem, besűrüsödik szépen és kész is az isteni finom csoki krém amit hagyok teljesen kihűlni.
30 dkg teavajat, 20 dkg sütővajat /szobahőmérsékletű/, 20 dkg porcukorral habosra keverek mixerrel s kicsinynként adom hozzá a kihűlt csoki krémet.
Készen is van a finom csoki krém.
Minden lapot megkenek csoki krémmel a tetejét is. Hagyom egy kicsit dermedni majd becsokizom a tetejét.
Jó étvágyat a Dobos szelethez