Főoldal / Egytálételek / Dödölle (Gánica,Ganca)

Dödölle (Gánica,Ganca)

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dödölle (Gánica,Ganca)

Dödölle (Gánica,Ganca)

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 evőkanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 20 dkg liszt
  • 2-3 evőkanál zsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Meghámozzuk és felkockázzuk a burgonyát. Sós vízben puhára főzzük.
A főzővizében összetörjük, hozzáöntünk a lisztből és közben folyamatosan eldolgozzuk. Fontos,hogy forró legyen a burgonya, hogy a liszt belefőljön. Hozzáöntjük a borsot és a sót, majd még lisztet és keverjük tovább.
Addig keverjük,amíg sűrű krumplipüré állagot nem kapunk.

Felaprítjuk a hagymát és a zsírban lepirítjuk. Egy evőkanál segítségével a zsírba szaggatjuk az elkészült dödölle masszát.
Ezután ha lehetséges, sütőben 10-15 percig nagy lángon sütjük.
Önálló ételként, sült szalonnával és  tejföllel a tetején is fogyaszthatjuk.

Mentés

Dödölle (Gánica,Ganca) 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére