Főoldal / Egytálételek / Dödölle medvehagymával ízesítve

Dödölle medvehagymával ízesítve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dödölle medvehagymával ízesítve

Dödölle medvehagymával ízesítve

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 tk. só
  • 1,5 dl étolaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 10 dkg medvehagyma levél
  • 30 dkg liszt
  • só ízlés szerint
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Burgonyát meghámozzuk, megmossuk, fel karikázzuk, egy fazékba tesszük, sóval,és annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. 35-perc alatt puhára főzzük.

A medvehagyma leveleit megmossuk, a vöröshagymát meg pucoljuk, és a kétféle hagymát apróra vágjuk. Az olajon a hagymákat 10-percig dinszteljük,majd félretesszük.

Ha  a burgonya megfőtt a léből egy edénybe annyit le merünk, hogy a burgonya alatt csak egy kevés maradjon.
Majd  a burgonyát  pépessé törjük, és adunk hozzá még három kis merőkanál főzőlevet. Apánként hozzáadjuk  a lisztet, de ha ragadna még adjunk hozzá 10 dkg lisztet.

Ízlés szerint sózzuk, majd takarék lángon jól dolgozzuk össze.

Ha elkészültünk vegyük le a gázról.

Egy 36×23 cm-es tepsit a hagymás olajjal locsoljuk meg.
Ezután evőkanál segítségével fakanállal szaggassuk a tepsibe a masszát, közben a hagymás olajban mártsuk meg a kanalat. addig szaggatjuk, amíg tart a masszánk.Ha mindet kiszaggattuk akkor a maradék hagymát ráterítjük egyenletesen az olajjal együtt.

Előmelegített sütőben, 25 perc alatt kicsit megpirítjuk.
Ha  valaki nem szereti pirítva, akkor  a sütőben átmelegítve tálalható.

Tejföllel fogyasztjuk.

Nagyon finom és laktató étel.
Fogyasztható magában vagy bármilyen leves mellé, illetve pörköltekhez is.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére