Főoldal / Hal ételek / Dorozsmai molnár ponty

Dorozsmai molnár ponty

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dorozsmai molnár ponty

Dorozsmai molnár ponty

Hozzávalók:

  • 5-6 szelet ponty
  • 2 evőkanálnyi liszt
  • 2 evőkanálnyi őrölt pirospaprika
  • 3 dl olaj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db közepes méretű vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 40 dkg csuszatészta
  • 2 dl tejföl
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A filézett, besózott, paprikás lisztbe forgatott pontyszeleteket olajban kisütjük, félretesszük.

Készítünk egy gombamártást: kevés olajban a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát, az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a pirospaprikát, sót, borsot. Pár perces főzés után tejfölös habarással sűrítjük.

A csusza tésztát sós vízben kifőzzük. Összekeverjük a gomba mártással, és a kisütött halszeletekkel tálaljuk.

Dorozsmai molnár ponty 5.00/5 (1 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére