Dubarry szelet
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Megtisztítjuk a karfiolt (célszerű szép nagy rózsákat hagyni), majd sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, hogy ellepje, puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük és összetörjük (egy pici a főzőlevéből maradhat benne – jó ízt ad neki).
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és olajon mindkét oldalát megsütjük.
A tepsit zsírral kikenjük, és beleterítjük a burgonyát. A tetejére rakjuk a húsokat, majd minden húsra karfiolt helyezünk. A húsokra a nagyobb rózsákat, a kisebbeket pedig a közökbe tesszük.
A vajat/margarint megolvasztjuk egy edényben, és a liszttel világos rántást készítünk, amit a tejjel folyamatos keverés mellett felöntünk úgy, hogy ne legyen csomós. Sózzuk, borsozzuk, aki szereti, tehet bele egy kis szerecsendiót – de tényleg csak egy kicsit, hogy ne nyomja el a többi hozzávaló ízét. Majd a reszelt sajtot is hozzákeverjük.
A sajtos öntettel betakarjuk a karfiolokat, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.