Főoldal / Desszertek / Ecklair fánk II

Ecklair fánk II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ecklair fánk II

Eclair fánk II

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl víz
  • 2 dl étolaj
  • csipet só
  • 1 tk. porcukor

A krémhez:

  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 6 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl habtejszín

A fánkok díszítéséhez:

  • 4-5 dkg csokoládé
  • 1-2 dkg fehér csokoládé
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vizet a sóval, olajjal, cukorral feltesszük forrni,majd apránként hozzá keverjük a lisztet addig, míg az edény falától el nem válik.
Levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenként hozzá keverjük a tojásokat.
Aggig keverjük,míg szép fényes masszát kapunk.

Egy sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (kettőre fért rá).
A tészta masszát habzsákba tesszük és csík alakba a sütőpapírra nyomjuk a fánkokat.

A sütőt 220 fokra előmelegítjük,egy hőálló edénybe vizet teszünk a tűzhely aljába.
220 fokon sütjük 20 percig, addig nem nyitjuk ki az ajtót, mert különben a fánk összeesik.
20 perc után 160 fokon sütjük addig,míg jó ropogós lesz.

Sütőből kivéve recés élű késsel ketté vágjuk.

A krém készítése:

A vanília pudingport a cukrokkal, 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, hozzá adjuk a többi tejet és felfőzzük.
A tojásfehérjéket a 10 dkg cukorral keményre verjük, és apránként a vaníliás krémbe dolgozzuk.
Vissza tesszük a tűzre, és még 3-4 percig kézi botmixerrel simára keverjük, főzzük.

A krémet habzsákba töltjük és a fánkokba töltjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, habzsákba töltjük, és a krém tetejére nyomjuk.

A fánk tetejét rátesszük a tejszínre, és olvasztott csokival díszítjük.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére