Ecklair fánk II
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A fánkok díszítéséhez:
|
|
Elkészítés:
A vizet a sóval, olajjal, cukorral feltesszük forrni,majd apránként hozzá keverjük a lisztet addig, míg az edény falától el nem válik.
Levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenként hozzá keverjük a tojásokat.
Aggig keverjük,míg szép fényes masszát kapunk.
Egy sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (kettőre fért rá).
A tészta masszát habzsákba tesszük és csík alakba a sütőpapírra nyomjuk a fánkokat.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük,egy hőálló edénybe vizet teszünk a tűzhely aljába.
220 fokon sütjük 20 percig, addig nem nyitjuk ki az ajtót, mert különben a fánk összeesik.
20 perc után 160 fokon sütjük addig,míg jó ropogós lesz.
Sütőből kivéve recés élű késsel ketté vágjuk.
A krém készítése:
A vanília pudingport a cukrokkal, 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, hozzá adjuk a többi tejet és felfőzzük.
A tojásfehérjéket a 10 dkg cukorral keményre verjük, és apránként a vaníliás krémbe dolgozzuk.
Vissza tesszük a tűzre, és még 3-4 percig kézi botmixerrel simára keverjük, főzzük.
A krémet habzsákba töltjük és a fánkokba töltjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, habzsákba töltjük, és a krém tetejére nyomjuk.
A fánk tetejét rátesszük a tejszínre, és olvasztott csokival díszítjük.