Eckler fánk
Hozzávalók:A fánktésztához:
A töltelékhez:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A margarint, a sóval és 1 dl vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, és állandóan keverve addig főzzük, amíg elválik az edény falától.
Ha langyosra hűlt, a négy darab tojást egyenként beledolgozunk, alaposan kikeverve, mert ettől lesz üreges a fánk.
Kikent sütőlemezre egymástól tekintélyes távolságra 5-6 cm hosszú, vastag csíkokat nyomunk habzsákból, fél órát pihentetjük, majd a maradék felvert tojással megkenjük, de csak a tetejüket.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 percig sütjük.
A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni.
A fánkokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, hosszában 1/3-2/3 arányban felvágjuk.
A pudingporból elkészítjük a pudingot.
A tejszínt kemény habbá verjük,porcukorral és kakaóval ízesítjük.
Először nyomózsákba tesszük a pudingot, és az alsó tésztára nyomunk belőle.
Ezután a csokis tejszínhabot tesszük nyomózsákba és a vaníliapudingra rétegezzük.
Végül a levágott felső szeletet olvasztott csokoládéba mártjuk.Dió vagy mogyoródarabokkal megszórjuk.Porcukrozhatjuk is.