Főoldal / Desszertek / Eckler fánk

Eckler fánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Eckler fánk

Eckler fánk

Hozzávalók:

A fánktésztához:

  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 11 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 3 dl tejszín
  • kakaó
  • porcukor ízlés szerint

A mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • Dió vagy mogyoró darabok
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A margarint, a sóval és 1 dl vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, és állandóan keverve addig főzzük, amíg elválik az edény falától.
Ha langyosra hűlt, a négy darab tojást egyenként beledolgozunk, alaposan kikeverve, mert ettől lesz üreges a fánk.

Kikent sütőlemezre egymástól tekintélyes távolságra 5-6 cm hosszú, vastag csíkokat nyomunk habzsákból, fél órát pihentetjük, majd a maradék felvert tojással megkenjük, de csak a tetejüket.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 percig sütjük.

A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni.

A fánkokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, hosszában 1/3-2/3 arányban felvágjuk.

A pudingporból elkészítjük a pudingot.
A tejszínt kemény habbá verjük,porcukorral és kakaóval ízesítjük.
Először nyomózsákba tesszük a pudingot, és az alsó tésztára nyomunk belőle.

Ezután a csokis tejszínhabot tesszük nyomózsákba és a vaníliapudingra rétegezzük.

Végül a levágott felső szeletet olvasztott csokoládéba mártjuk.Dió vagy mogyoródarabokkal megszórjuk.Porcukrozhatjuk is.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére