Főoldal / Desszertek / Eclair fánk

Eclair fánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Eclair fánk

Eclair fánk

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 10 dkg  zsír
  • kb. 2 dl víz
  • 5 ek liszt
  • 6 tojás
  • 1 ek cukor

A krémhez:

  • 1 cs  vaníliás pudingpor
  • 1 cs  csokoládés pudingpor
  • fél kocka Rama
  • 5 dl tej
  • 4 ek cukor

Tetejére:

  • 1 ét tortabevonó
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A zsírt és a cukrot edénybe tesszük, ráöntjük a vizet, kis lángon felforraljuk. Ha forr, hozzáadjuk a lisztet, addig kavarjuk, míg el nem válik az edénytől. Ha elválik az edénytől, levesszük a tűzről.
Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, de minden egyes tojással nagyon alaposan el kell keverni.

A tepsibe sütőpapírt teszünk, habzsákba töltjük, és egymástól pár centire 10 cm csíkokat nyomunk belőle.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük, kb. 20 perc alatt.
Belocsoljuk jó alaposan vízzel a sütőt, hogy gőz keletkezzen, és betoljuk a fánkokat sütni.

Nagyon fontos, hogy az ajtót nem szabad kinyitni 20 percig, mert a tészta összeesik. Utána visszaállítjuk a sütőt 180 fokra, és tovább sütjük még 20 percig.
Ha kész, kitámasztjuk a sütőt késsel, hogy kevés levegőt kapjon, úgy hűljön a tészta. Természetesen a sütőt elzártuk.
25 perc múlva kivehetjük a tésztát, és teljesen kihűtjük, majd kettévágjuk.

A vaníliás pudingot kevés tejjel és 2 kanál cukorral elkeverjük. Két és fél deci tejbe beletesszük a negyed margarint, és a pudingot gázon sűrűre főzzük.
Ugyanezt csináljuk a csokoládés pudinggal is. Teljesen kihűtjük mindkettő pudingot.
Nyomózsákba tesszük, és felváltva megtöltjük vele  a fánkokat.

A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, és a fánkok tetejére csurgatjuk.

Tipp / megjegyzés:
Már régen készítettem ezt a fánkot, féltem is, hogy nem sikerül.
Ennek a titka a sütésben rejlik. Én is elrontottam vagy 3-szor, mire rájöttem a titkára.Finom sütemény

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére