Eclair fánk
Hozzávalók:Tésztához:
A krémhez:
Tetejére:
|
|
Elkészítés:
A zsírt és a cukrot edénybe tesszük, ráöntjük a vizet, kis lángon felforraljuk. Ha forr, hozzáadjuk a lisztet, addig kavarjuk, míg el nem válik az edénytől. Ha elválik az edénytől, levesszük a tűzről.
Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, de minden egyes tojással nagyon alaposan el kell keverni.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, habzsákba töltjük, és egymástól pár centire 10 cm csíkokat nyomunk belőle.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük, kb. 20 perc alatt.
Belocsoljuk jó alaposan vízzel a sütőt, hogy gőz keletkezzen, és betoljuk a fánkokat sütni.
Nagyon fontos, hogy az ajtót nem szabad kinyitni 20 percig, mert a tészta összeesik. Utána visszaállítjuk a sütőt 180 fokra, és tovább sütjük még 20 percig.
Ha kész, kitámasztjuk a sütőt késsel, hogy kevés levegőt kapjon, úgy hűljön a tészta. Természetesen a sütőt elzártuk.
25 perc múlva kivehetjük a tésztát, és teljesen kihűtjük, majd kettévágjuk.
A vaníliás pudingot kevés tejjel és 2 kanál cukorral elkeverjük. Két és fél deci tejbe beletesszük a negyed margarint, és a pudingot gázon sűrűre főzzük.
Ugyanezt csináljuk a csokoládés pudinggal is. Teljesen kihűtjük mindkettő pudingot.
Nyomózsákba tesszük, és felváltva megtöltjük vele a fánkokat.
A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, és a fánkok tetejére csurgatjuk.
Tipp / megjegyzés:
Már régen készítettem ezt a fánkot, féltem is, hogy nem sikerül.
Ennek a titka a sütésben rejlik. Én is elrontottam vagy 3-szor, mire rájöttem a titkára.Finom sütemény