Édes savanyú sült csirke és kurkumás piláf
Hozzávalók:
A páchoz:
A piláfhoz:
|
|
Elkészítés:
A pác hozzávalóit jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirkedarabokat és folpackkal lefedve legalább 3 órára hűtőbe tesszük. De lehet, egy egész éjszakára is.
Ezután egy alufóliával bélelt tepsibe tesszük a húst, és lefedve sütjük 200 fokon kb. 1 órát, majd a fóliát levéve szépen megpirítjuk a tetejét. Ha kisebbre darabolt húst használunk, lehet, hogy kevesebb idő is elég, ellenőrizni kell a húst, hogy átsült-e a közepe.
Egy nagyobb edényben felmelegítjük az olajat, beleteszünk a 2 bögre rizst, és pár percig folyamatosan kevergetve fehéredésig pirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, és óvatosan felöntjük 5 bögrényi forró vízzel. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a kurkumát. Visszatesszük a tűzhelyre, lecsökkentjük a hőfokot és lefedve főzzük a rizst.
Kb. 10 perc múlva beletesszük a csicseriborsó konzervet, az apróra vágott brokkolit és összerázzuk. Újra lefedjük, és így főzzük még kb. 15 percig, Ilyenkor már nem emeljük fel a fedőt és nem keverjük a rizst. Lezárjuk a lángot és hagyjuk még puhulni a rizst 10-15 percig.
(Az adagot lehet felezni, a lényeg az, hogy 1 rész rizshez 2 és fél rész forró vizet vagy húslevest használjunk. Az is fontos, hogy olyan edényben főzzük, amiben nem tud leégni a rizs.)
Tálaláskor a rizst és a húst tányérra tesszük, meglocsoljuk a hús alól maradt édes savanyú szósszal.
Jó étvágyat kívánok!