Édesburgonya röszti joghurtos mártogatóssal
Hozzávalók:
A sütéshez:
A joghurtos öntethez:
|
|
Elkészítés:
Az édesburgonyát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és alaposan besózzuk. Állni hagyjuk 15-20 percet.
Elkészítjük a joghurtos mártogatóst. A joghurtot a zúzott fokhagymával és a sóval elkeverjük, ha szeretnénk egy kis borssal is ízesíthetjük.
A besózott édesburgonyát jó erősen kinyomkodjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges víztől. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Mehet bele a finomra vágott petrezselyem, a zúzott fokhagyma, só és bors. Jól összedolgozzuk, majd a kezünkkel korongokat formázunk a masszából és a serpenyőben felhevített olajban mindkét oldalukon szép aranybarnára sütjük.
A kisült rösztiket a joghurtos mártogatóssal kínáljuk.