Édesburgonyás mustáros csirkefasírt – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkemellet a fűszerekkel, a tojással, hagymával, fokhagymával és a lenmag őrleménnyel együtt tegyük be késes robotgépbe és aprítsuk össze. (Én teljesen pépesre kevertem) Ha nincs robotgép, akkor a darált csirkehúst a kezünkkel jó alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókkal.
A zöldségeket vágjuk egyforma nagyon apró darabokra, majd ezeket is keverjük bele a húsos masszába. (Ha nem eszel paprikát, egyszerűen hagyd ki.)
Nedves kézzel formázzunk kisebb pogácsákat. Egy tepsit béleljünk ki alufóliával, kenjük le olajjal és sorakoztassuk rá a húst. 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 25-30 percig, a sütési idő sütőtől és a fasírtok nagyságától is függ. Félidőben fordítsuk meg őket.
Alternatívaként süthetjük a fasírtokat serpenyőben is, kevés zsiradék hozzáadásával.
Salátával, párolt zöldségekkel tálaljuk.