Egyben sült tarja
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst sózzuk, majd bedörzsöljük durvára őrölt borssal. A zöldségeket kisebb darabokra aprítjuk.
A zöldségeket egy tepsibe terítjük, és ráhelyezzük a tarját. Köré rakjuk a fokhagymát, a babért, a rozmaringot. Rátesszük a zsiradékot, aláöntünk 1-1,5 dl vizet, lefóliázzuk a tepsit és kis lángon kb. 2 órát sütjük.
Ha a hús megpuhult/átsült, levesszük a fóliát és a húst addig sütjük, míg szép piros színt kap. A tarját kivesszük a tepsiből, letakarjuk és félre tesszük.
Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, ráöntjük a tepsiből a zöldségeket a szafttal együtt / kivéve a babért és a rozmaringot /. Hozzáadjuk a bort, a húslevest, a mustárt és 10- 15 percet forraljuk. Az egészet átpasszírozzuk egy sűrű szűrőn, ha kell ízesítjük, és a hússal tálaljuk.
Párolt zöldséget készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!