Elefántkönnycsepp
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert kakaót.Végül beleforgatjuk a keményre felvert fehérje habot vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, nedves konyharuhára borítjuk, feltekerjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a pudingport a tejjel sűrűre főzzük. A porcukrot a puha margarinnal habosra kikeverjük, majd apránként belekeverjük a kihűlt pudingba. A tejszínt kemény habbá verjük és szintén a pudingos krémbe keverjük.
Kisimítjuk a tésztát és rákenjük a krémet.
Beletesszük a banánokat egymás mögé, és óvatosan feltekerjük a piskótát.
A tortabevonót vízgőz felett felolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét, tálalásig hűtőbe tesszük.
Ha megdermed a máz szeletelve tálaljuk.
Az elefántkönnycsepp finom és mutatós sütemény, mely akár vendégváráskor vagy ünnepnapokon is az asztalra kerülhet.