Eper Dzsem II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az eprek zöld szárát leszedem. Az epret megmosom, és az eperszemeket ha nagy elvágom 4 felé.Egy lábosban felteszem főni, ha forrni kezd beleöntöm a cukrot, a dzsemfixet, és állandó keverés mellett újból felfőzöm.
Ha gyöngyözni kezd a teteje, ( puffog ) lezárom a lángot.
Üvegekbe merem, befőzési celofánt teszek a tetejére,arra a záró kupakot.
Az üvegeket fejre állítom, úgy hűtöm ki és a helyére teszem ha kihűlt.
A tetejét színes celofánnal, vagy papírral fedem, és átkötöm vastagabb kötözővel.
Az üvegeket célszerű felcímkézni, hogy milyen lekvárt tartalmaznak, és hogy mikor tettük el.
Tipp / megjegyzés:
Már van diabetikus befőző cukruk is.Én mindig azt használom, abból is csak 1 zacskóval, ( fél kg ) kell. Azért kötővel zárom le mert a gumi elfárad és elszakad. Azért írom hogy mi van az üvegbe mert ha több fajtát főzök be, a színük hasonló, így tudom pontosan mi van benn.
Ha sűrű eper dzsemet szeretnénk, akkor hosszabb ideig főzzük a lekvárunkat.