Főoldal / Desszertek / Eperhabos babapiskótás desszert

Eperhabos babapiskótás desszert

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Eperhabos babapiskótás desszert

Eper habos baba piskótás desszert

Hozzávalók:

  • 1 kis dobozos hulala tejszín
  • 40 dkg eper
  • 4 ek cukor
  • 200 g babapiskóta
  • 3 dl tej
  • 1 tábla ét tortabevonó
  • olaj
  • kevés dobozos tejszínhab
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A babapiskótát a tejbe beáztatjuk.
Egy 30 cm magas sütőformát kibélelünk sütőpapírral.

Kirakjuk babapiskótával az alját. Az epret összetörjük villával. Annyit hagyunk, ami a tetejére kerül díszítésnek.
Az eperről leengedjük a levét, a habhoz adjuk, jól elkeverjük, és hozzáadjuk a cukrot is, azzal is elkeverjük.

Beleöntjük tepsibe, és befedjük babapiskótával.
Másnapig hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk, és lehúzzuk róla a papírt.

A csokit összetörjük, kevés vízzel és olajjal összefőzzük, majd melegen a süteményre öntjük.

Díszítjük eperrel és tejszínhabbal, majd ismét hűtőben pihentetjük 15 percig, utána lehet fogyasztani.

Tipp:

Igazán nem igényel nagy tudományt az elkészítése, kezdő házi asszonyok is bátran fogjanak hozzá

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére