Eperhabos babapiskótás desszert
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A babapiskótát a tejbe beáztatjuk.
Egy 30 cm magas sütőformát kibélelünk sütőpapírral.
Kirakjuk babapiskótával az alját. Az epret összetörjük villával. Annyit hagyunk, ami a tetejére kerül díszítésnek.
Az eperről leengedjük a levét, a habhoz adjuk, jól elkeverjük, és hozzáadjuk a cukrot is, azzal is elkeverjük.
Beleöntjük tepsibe, és befedjük babapiskótával.
Másnapig hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk, és lehúzzuk róla a papírt.
A csokit összetörjük, kevés vízzel és olajjal összefőzzük, majd melegen a süteményre öntjük.
Díszítjük eperrel és tejszínhabbal, majd ismét hűtőben pihentetjük 15 percig, utána lehet fogyasztani.
Tipp:
Igazán nem igényel nagy tudományt az elkészítése, kezdő házi asszonyok is bátran fogjanak hozzá