Főoldal / Desszertek / Eperkrémes habos álom

Eperkrémes habos álom

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Eperkrémes habos álom

Eperkrémes habos álom

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1/2 kg eper
  • 1 puha ráma
  • 20 dkg porcukor
  • rumaroma
  • fél sütőpor
  • A forma kenéséhez ráma + liszt.
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját a 10 dkg cukorral habosra keverjük,majd  hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojások kemény habját.Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (vékonyra mint egy piskótatekercs tésztáját). Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A meleg piskótából, 10 cm köröket vagy téglalapot vágunk és félbe hajtjuk őket, így hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet. Az epret megmossuk, a díszítéshez félre teszünk belőle pár szemet. A többi epret áttörjük, 10 dkg porcukorral, és a rumaromával kikeverjük.

A rámát a 10 dkg cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk az eperrel. Ezzel a krémmel töltjük meg a félbehajtott piskótát, a tetejére is krémet nyomunk, és a félretett eperszemekkel díszítjük.Kínálási a hűtőben dermesztjük.

Tipp / megjegyzés:

Készíthetjük kakaós piskótával is, akkor a piskótatésztához 1 csapott evőkanál kakaót keverünk. Illetve a krém is készíthető vaj/margarin helyett akár tejszínnel is. (ebben az esetben a tejszínt porcukorral és habfixálóval kemény habbá verjük, közben óvatosan hozzáadjuk a pürésített epret is)

Én a piskótát tégla formára vágom, mert így nem marad felesleges piskóta, mind felhasználom, így gazdaságos.Egy félbehajtott  piskóta amit megtöltünk egy személynek bőven elég.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére