Főoldal / Desszertek / Eperkrémes roló

Eperkrémes roló

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Eperkrémes roló

Eperkrémes roló

Hozzávalók:

12 db-hoz:

  • 1 cs. leveles tészta
  • 15-20 dkg eper
  • 10-15 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín (v. Hulala)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A leveles tésztát vágjuk fel 12 db egyforma csíkra. A sütőformát vékonyan kenjük le zsírral, majd tekerjük fel rá a tésztát. (én azért zsírozom le vékonyan, mert így könnyen lecsúszik sütés után a formáról a tészta)
Ezután helyezzük egy sütőpapírral kibélelt gáztepsire, egymástól kicsit távolabb a tésztával feltekert formákat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magas hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 170 fokon sütöttem)

A sütőből kivéve, egy mozdulattal húzzuk le a megsült tésztát a formáról, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd botmixerrel pépesítsük.

A mascarponét keverjük simára ízlés szerint porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután apránként kanalazzuk hozzá a pépesített epret, és keverjük össze. (vigyázzunk nehogy túl híg legyen a krém, ezért apránként adjuk hozzá az eperpépet)

A tejszínt (v. hulalát) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá az epres krémhez.

Tipp / megjegyzés:
Közvetlenül tálalás előtt a teljesen kihűlt rolókat töltsük meg az elkészült epres krémmel, majd szórjuk meg porcukorral és úgy kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére