Epertorta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Kakaós győri édest- 330 grammot – 2 csomag- összedaráljuk, és összekeverjük 110 g olvasztott vajjal.
Egy 24 centiméteres tortaformába öntjük és szépen lenyomkodjuk, illetve peremet is csinálunk neki.
Betesszük a fagyasztóba pár percre, hogy megdermedjen.
A tejcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a 200 ml habtejszínt és csomómentesre keverjük.
Vigyázzunk, hogy a tál alja ne érjen bele a vízbe, mert akkor becsomósodik leég a csokoládé.
A csokis masszát ráöntjük a kekszes rétegre. Hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, majd betesszük a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön.
Tálalás előtt ízlés szerint díszítsük a tetejét eperrel/mandulával.