Epres chia parfé
Hozzávalók:Az epres réteghez:
A chia réteghez:
|
|
Elkészítés:
A chia magot, az eritrittel, vaníliával ízesített kókusztejben elkeverjük, egy éjszakára a hűtőbe tesszük, ezalatt a magocskák szépen megduzzadnak és puding-szerű állagot fog kapni.
Az epret (vagy más gyümölcsöt) megmossuk, megtisztítjuk, és a vízzel, mézzel (eritrittel) összeturmixoljuk.
Egy fóliával bélelt őzgerincformába öntjük, és betesszük a fagyasztóba, kb fél órára. Akár ezt is elkészíthetjük már előzőnap este.
Ha megfagyott, ráöntjük az elkészült chia pudingot, és ismét a fagyasztóba tesszük, legalább 1-2 órára. Ezt követően, hosszúkás tálra borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, és gyönyörűen szeletelhető.
Tipp / megjegyzés:
IR és paleo diétába is beilleszthető! Tojást, tejet, cukrot, szóját, glutént NEM tartalmaz! Más gyümölccsel is készíthető!