Epres sütemény
Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a vajat cukorral habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, a lisztet elkeverjük a sütőporral és a mandulával, és a krémbe dolgozzuk.
Kibélelünk egy kis tepsi formát sütőpapírral, előtte vajazzuk ki a tepsit. Beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük, kb 35 perc alatt.
Kevés tejjel és a cukorral kikeverjük a pudingot, beleöntjük a maradék tejbe, amibe előzőleg beletettük a fél margarint, és lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle, majd teljesen kihűtjük.
A süteményről lehúzzuk a papírt és kettévágjuk.
Megtöltjük krémmel, a tetejére hagyunk belőle, majd ráteszünk a feldarabolt epret, és befedjük a tetejével.
A sütemény tetejét bekenjük krémmel, és a hosszában felvágott epret virág formában rakjuk ki.
A tortazselét a rajta levő utasítások szerint elkészítjük, és bevonjuk vele a sütit.
5 óra hosszára hűtőbe tesszük.
Tipp / megjegyzés:
Eper szezonkor ki ne hagyjuk.