Epres tejszínes joghurttorta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjét habbá verjük. A tojás sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük a vízzel, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a fehérjehabot is. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.
A tésztát, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A joghurtokat egy lábosba öntjük, belekeverjük a zselatint és lassú tűznél feloldjuk benne. A tejszínt a porcukorral habbá verjük. Az eper felét összetörjük vagy leturmixoljuk, a joghurthoz keverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A maradék eperből pár szemet félreteszünk díszítésnek, a többit apró kockákra vágjuk, és a krémbe keverjük.
A joghurtos krémet az időközben kihűlt, sütőpapírtól megszabadított, de a tortaformába visszatett tortalapra öntjük.
A tortát hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
A tetejét a félretett eperszemekkel és tejszínhabbal díszítjük.