Főoldal / Desszertek / Epres tiramisu eperlikőrrel

Epres tiramisu eperlikőrrel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres tiramisu eperlikőrrel

Epres tiramisu eperlikőrrel

Hozzávalók:

  • 14 db (10 dkg) babapiskóta
  • 7 db (15 dkg) eper
  • 175 gr Pierot epres tejszínes joghurt (de használhatunk másmilyen epres joghurtot is)
  • 5 cl eperlikőr
  • habtejszín
  • 1 kis darab tejcsokoládé
Elkészítési idő: 10 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A babapiskótákat bemártom az eperlikőrbe, hét darabot lefektetek egy hosszúkás kerámiatálba. Rákenem a joghurt felét.Majd újabb piskóta sor következik a joghurt másik felével. Locsolok rá eperlikőrt.

Ráhelyezem az epreket, beteszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön, és hogy az ízek összeérjenek.

Fogyasztáskor kiveszem a hűtőből a tálat, nyomok rá habtejszínt, és reszelek rá csokoládét.
Tányérra szervírozom.

Tipp / megjegyzés:
A klasszikus tiramisut variáltam át egy kicsit, melyhez a saját készítésű eperlikőrt használtam.
Nekem ízlett. Máskor is elkészítem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére