Erdélyi palacsinta
Hozzávalók:(7 db palacsintához)
A palacsinta sütő kenéséhez:
A rátéthez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A palacsinta tészta hozzávalóit kikeverjük, és egy kicsit állni hagyjuk.
Egy 26 cm-es serpenyőt enyhén étolajjal kikenünk majd a palacsintákat egyenként magas lángon kisütjük.
A megsült palacsintákat vékonyabb csíkokra felszeleteljük.
A csirkemellet apró kockákra felvágjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát és a vöröshagymát.
Kissé kevergetjük, majd rátesszük a hús darabokat. Fűszerezzük piros paprikával, sóval, és 1 dl vizet öntünk alá.
Hozzáadjuk a paprikakrémet, a borsot és fedő alatt puhára pároljuk.
HA elkészült, 1,5 dl tejföllel elkeverjük és összeforgatjuk a csíkokra vágott palacsinta metélttel.
Hőálló tálat étolajjal kikenünk, leheletnyi zsemlemorzsával megszórjuk és a csirkés tésztát beletesszük.
A maradék tejföllel meglocsoljuk, megszórjuk a reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad.