Főoldal / Kelt tészták / Erdélyi pizza

Erdélyi pizza

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Erdélyi pizza

Erdélyi pizza

Hozzávalók:

  • 1,25 kg liszt
  • 90 dkg burgonya
  • 5 dkg élesztő
  • 1/2 liter tej
  • ízlés szerint só

A tetejére:

  • pizzakrém
  • Sonka, szalámi, kolbász, bacon, ízlés szerint
  • reszelt sajt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát megfőzzük, és összetörjük.A tészta hozzávalóit egy nagy tálba tesszük és összegyúrjuk. ( addig gyúrjuk, amíg nem ragad a kézre) Majd letakarva kb. 30-60 percig pihentetjük. A pihentetés után 8 egyforma darabra vágjuk.

Ha a pizzalapokat szeretnénk fagyasztva eltenni, és késöbb elővenni, akkor: Egy formát kiolajozunk, és ebbe simítjuk bele az egyik tésztacipót. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5-7 perc alatt elősütjük. ( Ebben az állapotában lehet fagyasztva is tárolni) Egymás után elősütjük a lapokat. (Ebből az adagból 8 pizzaformányi, vagy 2 nagy gáztepsinyi pizzánk lesz) Sütés közben nem kell elmosni a formát, csak kitörölni.

Amennyiben azonnal fogyasztásra készítjük: A tésztát az olajozott tepsiben széthúzgáljuk, megkenjük a pizzakrémmel, szórunk rá ízlés szerint szeletelt sonkát, kolbászt, szalámit, bacont, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Erdélyi pizza 4.00/5 (9 értékelés)

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére