Erdélyi sertéstokány
Hozzávalók:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A sertéshúst csíkokra vágjuk, majd megmossuk és lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd forró lábosban kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Kicsit összepirítjuk, majd hozzákeverjük az előkészített húst, és fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a fehérborral és egy deci vízzel.
Összekeverjük, majd ha felforrt, fedővel letakarva közepes tűzön puhára pároljuk. Ha közben túlságosan elpárolódna a szaftja, kevés vízzel pótoljuk. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk az aprított zeller zöldet is.
Az olajon fehéredésig pirítjuk a megmosott rizst .Őrölt borssal enyhén megszórjuk és felöntjük vízzel vagy az alaplével.
Fedő alatt lassú tűznél hagyjuk egy kicsit duzzadni, főni.
Ezután a felforrósított sütőbe tesszük és hagyjuk készre dagadni.
Az erdélyi sertéstokányt a rizzsel kínáljuk.