Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Érlelt káposztasaláta

Érlelt káposztasaláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Érlelt káposztasaláta

Érlelt káposztasaláta

Hozzávalók:

  • 1/2 fej káposzta
  • 1 kanál ételecet
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kanál olíva olaj
  • lila hagyma ízlés szerint
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A káposztát vékony csíkokra szeljük, vagy legyaluljuk. Kicsit megsózzuk, fél órát állni hagyjuk. Felöntjük forró ecetes vízzel, melybe kevés őrölt köményt is keverünk, és addig hagyjuk benne “érlelődni” a káposztát, míg az teljesen ki nem hűl. Ekkor leszűrjük, lila hagymát csíkozunk rá, és megcsorgatjuk ízlés szerinti mennyiségű olíva olajjal.

Finomsága egyszerűségében rejlik. A káposzta így megőrzi roppanósságát is, valamint a fűszeres lében állás során azok ízét is átveszi. Az olíva olajtól meg csak finomabb, na meg jobban is csúszik.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére