Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Érlelt káposztasaláta

Érlelt káposztasaláta

Érlelt káposztasaláta

Érlelt káposztasaláta

Hozzávalók:

  • 1/2 fej káposzta
  • 1 kanál ételecet
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kanál olíva olaj
  • lila hagyma ízlés szerint
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A káposztát vékony csíkokra szeljük, vagy legyaluljuk. Kicsit megsózzuk, fél órát állni hagyjuk. Felöntjük forró ecetes vízzel, melybe kevés őrölt köményt is keverünk, és addig hagyjuk benne “érlelődni” a káposztát, míg az teljesen ki nem hűl. Ekkor leszűrjük, lila hagymát csíkozunk rá, és megcsorgatjuk ízlés szerinti mennyiségű olíva olajjal.

Finomsága egyszerűségében rejlik. A káposzta így megőrzi roppanósságát is, valamint a fűszeres lében állás során azok ízét is átveszi. Az olíva olajtól meg csak finomabb, na meg jobban is csúszik.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére