Ezerjó süti
Hozzávalók:A tésztához:
A mákos töltelékhez:
A túrós töltelékhez:
Az almás töltelékhez:
A lapok szórásához:
A tepsi kikenéséhez:
|
|
Elkészítés:
A tepsit kivajazzuk, a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a liszttől függően annyi tejföllel (nekem bevált a 2 dl), hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
4 egyforma cipóra osztjuk.
Egyenként tepsi nagyságúra,nagyon vékonyra nyújtjuk.
Az elsőt megszórjuk zsemlemorzsával.
A tojást a cukorral krémesre keverjük, majd belekeverjük a mákot és rásimítjuk az első tésztalapra, rászórjuk a lecsepegtetett meggyet.
Rátesszük a következő tésztalapot, és morzsával megszórjuk.
A túrótöltelék hozzávalóit kikeverjük, a lapra simítjuk, megszórjuk mazsolával.
Rátesszük a következő tésztalapot, morzsával megszórjuk.
Az almát lereszeljük(én a sajt reszelőn végeztem), kissé kinyomkodjuk, cukorral, fahéjjal ízesítjük és morzsás tésztalapra kanalazzuk, majd elsimítjuk.
Befedjük az utolsó lappal.
Egy nagy villával több helyen átszúrjuk, hogy a sütés közben keletkező gőz távozhasson a sütiből.
A sütőt 200 fokra melegítjük, ezen a hőfokon bő 10 percig sütjük, majd 175 fokra csökkentjük és így kb. 30 percig sütjük.
Tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Nagyon finom.
A mákra más bogyós gyümölcsöt is tehetünk a meggy helyett.(szilva,szőlő stb)