Főoldal / Desszertek / Fagyi szelet

Fagyi szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fagyi szelet

Fagyi szelet

Hozzávalók:

A Tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 dkg porcukor
  • 6 dkg liszt
  • 3 ek. kakaópor
  • 50g étcsoki (fél tábla)
  • 5 dkg darált dió
  • 2 ek. víz
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 deci tej
  • 1 cs. vaníliás puding

A habhoz:

  • 3 db tojás fehérje
  • 15 dkg cukor

A tetejére:

  • reszelt csokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A fél tábla csokit lereszeljük. A lisztet a sütőporral, a dióval, a kakaóval, és a reszelt csokival összekeverjük.

A tojásokat szét választjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük.

A tojás sárgáját a cukorral és a vízzel  habosra kikeverjük. A két masszát óvatosan összekeverjük, majd laza mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk és előmelegített sütőben  180 fokon megsütöm. (24×22 cm-es tepsiméret) A megsült piskótalapot hagyjuk kihűlni, majd a sütőpapírt eltávolítjuk róla.

A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A puha margarint a porcukorral habosra kikeverjük, és a kihűlt pudingot beledolgozva krémmé keverjük. A vaníliás krémet a kihűlt csokis-diós piskótára simítjuk.

A tojás fehérjét vízgőz felett a cukorral kemény habbá verjük, és a krém tetején egyenletesen eloszlatjuk.

A süteményt reszelt csokoládéval díszítjük

Hideg helyre tesszük, majd szeletelve kínáljuk.

Fagyi szelet 4.50/5 (2 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére