Fagyi szelet
Hozzávalók:A Tésztához:
A krémhez:
A habhoz:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A fél tábla csokit lereszeljük. A lisztet a sütőporral, a dióval, a kakaóval, és a reszelt csokival összekeverjük.
A tojásokat szét választjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük.
A tojás sárgáját a cukorral és a vízzel habosra kikeverjük. A két masszát óvatosan összekeverjük, majd laza mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm. (24×22 cm-es tepsiméret) A megsült piskótalapot hagyjuk kihűlni, majd a sütőpapírt eltávolítjuk róla.
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A puha margarint a porcukorral habosra kikeverjük, és a kihűlt pudingot beledolgozva krémmé keverjük. A vaníliás krémet a kihűlt csokis-diós piskótára simítjuk.
A tojás fehérjét vízgőz felett a cukorral kemény habbá verjük, és a krém tetején egyenletesen eloszlatjuk.
A süteményt reszelt csokoládéval díszítjük
Hideg helyre tesszük, majd szeletelve kínáljuk.